Atpakaļ

Temaki suši

Temaki suši

Temaki ir konusviedīgi, ar rokām taisīti rullīši. Jebkurš maki pildījums ir piemērots temaki pildījumam.

Sastāvdaļas:

Suši Nori lapas FUDO Grauzdētas jūraszāļu lapas Suši Nori, 5gab., 12.5g
Suši rīsi FUDO Suši rīsi, 500g
Japāņu rīsu etiķis MIZKAN Suši rīsu etiķis, 250ml
Dažādas sastāvdaļas pildījumam (zivis, gurķis, avokado, cepta ola, ikri, Filadelfijas siers, japāņu majonēze u.c.) pēc izvēles

Pasniegšanai:

Sojas mērce KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce, 150ml DISP
Vasabi pasta S&B Vasabi pasta, 43g
Rozā suši ingvers FUDO Marinēts suši ingvers Gari, rozā, 190g

Pagatavošana:

1. Pārgriež Nori lapu tieši pa vidu, tā, lai katra lapas puse dotu divas taisnstūra daļas. Noliek pirmo lapu ar spīdīgo pusi uz leju uz darba virsmas. Virsū apļa formā liek 50 gramus pagatavotu suši rīsu, rīsu aplīti liek lapas kreisajā pusē. Lapas labajā apakšējā stūrī uzliek 2 - 3 rīsu graudiņus, lai vēlāk varētu aizlīmēt temaki.
2. Rīsu aplīša vidū ieliek nedaudz vasabi pastas.
3. Liek izvēlēto pildījumu pa diagonāli pāri rīsiem un vasabi pastai tā, lai pildījums būtu redzams pāri Nori lapas kreisajam augšējam stūrim.
4. Paceļ Nori lapas kreiso apakšējo stūri un pārloka to pāri pildījumam, rullējot Temaki konusā.
5. Izmanto rīsus, kas pirms tam bija uzlikti Nori lapas labajā apakšējā stūrītī, lai aizlīmētu Nori lapu.

!!! Suši rīsu pagatavošanas recepte - https://www.cesars.lv/lv/recepte/susi-risi