Atpakaļ

Suši Rīsi

Suši Rīsi

Šī metode ļaus pagatavot 1.1 kg gatavu suši rīsu.

Sastāvdaļas:

500 grami suši rīsi FUDO Suši rīsi, 500g
550 mililitri ūdens
65 mililitri Japāņu rīsu etiķis KIKKOMAN Suši rīsu etiķis, 300ml

Pagatavošana:

1. Ieber suši rīsu lielā bļodā.
2. Skalošanai bļodā ielej aukstu ūdeni un ar vieglu roku kustību apmaisa rīsus. Lieko ūdeni nolej. Atkārto rīsu skalošanu 4 - 5 reizes.
3. Pēc tam rīsus ieber sietiņā un neilgi skalo zem auksta tekoša ūdens.
4. Noskalotos rīsus sietiņā patur 30 minūtes.
5. Rīsus ber katliņā un pievieno ūdeni attiecībā 1:1,1. Sāli nepievieno!
6. Kad ūdens sāk katliņā vārīties, samazina liesmu un uzliek katlam vāku. Vāra 17 minūtes, tad vēl patur rīsus katlā 17 minūtes.
7. Novārītos rīsus ieber lēzenā traukā, lai tie atdziest kādas 10 minūtes.
8. Pārlej Japāņu rīsu etiķis diagonāli pār rīsiem un iecilā rīsos ar koka lāpstiņu.

!!! Ir svarīgi rīsu etiķi nepievienot pārāk karstiem rīsiem, citādi mitrums sabojās rīsu graudu struktūru.

!!! Gatavos rīsus uzglabā istabas temperatūrā, neievieto ledusskapī.