Atpakaļ

Sīpolu Bhadžijas

Sīpolu Bhadžijas

4 porcijas

Sastāvdaļas:

150 - 200 grami turku zirņu milti (gram flour)
2 smalki sakapātas ķiploku daiviņas
 ½ tējkarote kurkuma pulvera (pēc izvēles) EAST END Kurkuma, malta, 100g
1½ ēdamkarote Tikka Masala pasta PATAK’S Tikka Masala karija pasta, 165g
2 sīpoli (sagriezti uz pusēm, pēc tam šķēlēs)
1½ ēdamkarote svaiga, kapāta koriandra
½ citrona sula
sāls pēc garšas MARSEL Jūras sāls, smalkais, 750g
ūdens (cik nepieciešams)
augu eļļa fritēšanai
Mango čatnijs piedevās PATAK’S Mango čatnijs, saldais, 340g


Pagatavošana:

1. Bļodā samaisa sīpolus, citrona sulu, ķiploku, kurkuma pulveri, svaigu koriandru un Tikka Masala pastu.
2. Pievieno zirņu miltus un nedaudz ūdeni, masu labi izmaisa.
3. Pēc nepieciešamības vēl pievieno miltus (mīklai nav jābūt ļoti šķidrai, bet gan lipīgai un jāturas kopā).
4. Uzkarsē eļļu uz vidēji lielas uguns.
5. Kad temperatūra sasniegusi 180 grādus pēc Celsija, izveido no mīklas „klimpas” un cep eļļā.
6. Pēc dažām minūtēm apgriež, lai apceptos no otras puses.
7. Gatavās sīpolu bhadžijas liek uz salvetes, lai tā absorbē lieko eļļu.

!!! Pasniedz siltas kopā ar Patak`s Mango čatniju!