Atpakaļ

Lassi

Lassi

Tradicionāls indiešu jogurta dzēriens.

4 porcijas

Tradicionālais saldais:

Sastāvs:

400 g bezpiedevu jogurta vai bio-lakto
75 g brūnā cukura
200 ml vēsa ūdens

Pagatavošana:

Ielej bļodā jogurtu un ūdeni, pievieno cukuru, masu kuļ līdz cukurs ir izkusis un masa kļuvusi viendabīga.

 

Saldais riekstu:

Sastāvs:

400 g bezpiedevu jogurta vai bio-lakto
75 g brūnā cukura 
200 ml vēsa ūdens
Sauja saslamcinātu pistāciju
3 nogatavināti panāni
Šķipsniņa kanēļa

Pagatavošana:

1. Ielej blenderī jogurtu un ūdeni, pievieno cukuru, masu kuļ līdz cukurs ir izkusis un masa kļuvusi viendabīga.
2. Pievienot pistācijas, banānus, nedaudz kanēli, visu labi sakuļ.
3. Lej glāzēs un rotā ar pistācijām.

Tradicionālais sāļais:

Sastāvs:

400 g bezpiedevu jogurta vai bio-lakto
1½ tējk. MARSEL Jūras sāls, smalkais
200 ml vēsa ūdens

Pagatavošana:

Lej bļodā jogurtu un ūdeni, pievieno sāli. Masu kuļ līdz sāls ir izkusis un masa kļuvusi viendabīga. 


Sāļais garšvielu:

Sastāvs:

400 g bezpiedevu jogurta vai bio-lakto
1½ tējk. MARSEL Jūras sāls, smalkais
200 ml vēsa ūdens
1½ tējk. EAST END Romiešu kumīna sēklas (Jeera), maltas vai EAST END Koriandra sēklas

Pagatavošana:

Blenderī liek jogurtu, ūdeni un garšvielas. Masu kuļ līdz sāls ir izkusis un masa kļuvusi viendabīga.