Atpakaļ

Ķirbju krēmzupa

Ķirbju krēmzupa

4 porcijas

Sastāvs:

600 grami ķirbis
1 kartupelis
2 burkāni
10 grami svaiga ingvera sakne
2 šalotes sīpoli
1 ķiploka daiviņa
20 grami sviests
400 mililitri kokosriekstu piens FUDO Kokosriekstu piens, 400ml
400 mililitri karsts ūdens
1 citronzāles stiebrs
5 - 7 ēdamkarotes KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce, par 43% mazāks sāls saturs, 150ml DISP

Pagatavošana

1. Sagriež kubiņos ķirbi, kartupeli un burkānus.
2. Sasmalcina ķiploku, sīpolus un ingveru.
3. Izkausē sviestu katliņā, pievieno dārzeņus un nedaudz apsautē.
4. Pievieno karstu ūdeni.
5. Citronzāles stiebru pārgriež gareniski uz pusēm un pievieno vārošai masai uz 20 minūtēm.
6. Izņem citronzāli.
7. Pielej kokosriekstu pienu un vāra apmēram 5 minūtes.
8. Pievieno sojas mērci ar mazāku sāls saturu un masu sablenderē.

!!! Gatavo zupu pasniedz ar grauzdiņiem.