Atpakaļ

Karamelizēts Baklažāns ar Kvinoju

Karamelizēts Baklažāns ar Kvinoju

Sastāvdaļas 4 porcijām:
200 g kvinoja
Pētersīļi
Lociņi
Piparmētra
500 g baklažāns
2 ēdamkarotes Teriyaki mērce ar ķiplokiem KIKKOMAN Teriyaki mērce ar ceptiem ķiplokiem, 250ml
3 ēdamkarotes olīveļļa

Pagatavošana:

  1. Ieberat kvinoju katliņā, pievienojat ūdeni un gatavojat to kā norādīts uz paciņas. Noskalojat un sakapājat zaļumus.
  2. Nomizojat baklažānu, nogriežat abus baklažāna galus un sagriežat ½ cm šķēlēs, kuras pēc tam sagriežat salmiņos.
  3. Ielejat pannā 1 ēdamkaroti eļļas, uzkarsējat to un pievienojat baklažānu. Maisot cepat 2 min, tad pievienojat 100 ml ūdeni un turpiniet cept vēl 5 min un lielas uguns. Pievienojat Teriyaki mērci ar ķiplokiem, apmaisāt un turpiniet cept vēl 10 min uz vidējas uguns ik pa laikam apmaisot.
  4. Kad kvinoja ir gatava, nokāšat to un kārtojat to salātu bļodā. Pievienojat atlikušo eļļu, zaļumus un samaisāt.
  5. Kārtojat kvinoju bļodiņās, pievienojat karamelizētos baklažānus un servējat.