Atpakaļ

Fenheļa, edamame un valriekstu salāti ar Ponzu mērci

Fenheļa, edamame un valriekstu salāti ar Ponzu mērci

Svaigi salāti, kas būs lieliski gan kā piedeva pamatēdienam, gan kā viegla uzkoda.

4 porcijas

Sastāvdaļas:

250 g fenhelis
175 g Sojas pupiņas Edamame, vārītas un lobītas
100 g redīsi
50 g KIKKOMAN sojas mērce ar citrusu Ponzu
100 g olīveļļa
100 g valrieksti
20 g COCK Melnās sezama sēklas
20 g svaigs baziliks
10 g svaigas dilles

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C grādiem. Tajā cep valriekstus 15-20 min., līdz tie apbrūnējuši un kļuvuši aromātiski. Tad tos atdzesē un salauž gabalos.
2. Fenhelim nogriež zaļos kātus un noņem stingro ārējo kārtu. Pārgriež to cetrās daļās un katru ceturtdaļu sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Redīsus griež daiviņās. Baziliku un dilles saplucina palielos gabalos.
3. Ponzu sojas mērci un olīveļļu lej burciņā un krata 20-30 sek., līdz mērce kļuvusi necaurspīdīga.
4. Bļodā ieber dārzeņus, garnējumu un pārlej ar mērci, kārtīgi samaisa, lai mērce vienmērīgi pārklāj dārzeņus. Pasniedziet kā piedevu vai atsevišķi.