Atpakaļ

Dārzeņu plācenīši (bez glutēna)

Dārzeņu plācenīši (bez glutēna)

Sastāvdaļas 8 porcijām.

Sastāvdaļas priekš dārzeņu plācenīšiem:
225 g saldie kartupeļi
225 g pastinaka sakne
2 ēdamkarotes augu eļļa + nedaudz priekš cepšanas
1 sarkanais sīpols
225 g burkāni
1 ēdamkarote rozmarīns

Sastāvdaļas priekš apviļāšanas:
2 ēdamkarotes kukurūzas milti
1 ola
2 ēdamkarotes polenta

Sastāvdaļas mērcei:
2 ēdamkarotes bez glutēna sojas mērce Dabiski raudzēta sojas mērce bez glutēna Tamari, 250ml
1 ēdamkarote čili mērce Asā čili mērce Srirača bez E621, 200ml
2 ēdamkarotes tomātu kečups
1 ēdamkarote laima sula
Lociņi

 

Pagatavošana:

  1. Lai pagatavotu dārzeņu plācenīšus, nomazgā, nomizo saldos kartupeļus un pastinaka sakni un sagriež 2,5 cm kubiciņos. Ieber katliņā ar aukstu ūdeni un vāra kamēr dārzeņi mīksti. Nokāš ūdeni un dārzeņus saspaida ar dakšiņu.
  2. Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes eļļu un apcep sakapātu sīpolu uz nelielas uguns 5 minūtes kamēr mīksti. Sīpolus pārliek bļodā.  Nomizo un sarīvē burkānus, sakapā rozmarīnu. Pie sīpoliem bļodā pievieno sarīvētos burkānus, rozmarīnu, saspaidītos dārzeņus un vienmērīgi samaisa.
  3. Atstāj masu nedaudz atdzist un tad veido 8 plācenīšus. Plācenīšus no sākuma apviļā kukurūzas miltos, tad sakultā olā un beigās apviļā polentā. Apviļātos plācenīšus atstāj ledusskapī uz 1 h.
  4. Pannā uzkarsē eļļu cepšanai un apcep plācenīšus 5 min no katras puses kamēr zeltaini brūni. Pārliek uz šķīvja, kas pārklāts ar papīra dvieli, lai absorbētu lieko eļļu.
  5. Lai pagatavotu mērci, sakuļ kopā bez glutēna sojas mērci, čili mērci, tomātu kečupu, laima sulu. Plācenīšus pasniedz karstus ar mērci un pārkaisa ar sakapātiem lociņiem.