Atpakaļ
Augusts 21, 2017

Noderīgi padomi suši baudīšanai!

Vai Tev patīk gatavot suši mājās, bet nezini kā panākt vislabāko rezultātu? Esam Tev sagatavojuši vairākus noderīgus padomus, lai Tavi suši izdotos īpaši labi!

• Tradicionāli suši gatavo ar zivīm un jūras veltēm, izmantojot tiem paredzētās japāņu piedevas.
• Suši gatavošanai izmanto pēc iespējas svaigākus produktus. Ja vārīti suši rīsi tiek ilgāk uzglabāti, tie zaudē savu labo garšu.
• Ja pildījumam izmanto gurķi, tam vēlams izgriezt sēklu daļu, lai suši nav pārāk mitrs.
• Ja tiek gatavoti maki suši (suši ruļļos), gatavā ruļļa sagriešanai jāizmanto ļoti ass nazis.
• Lai suši gabaliņi būtu glīti, nori lapa nebūtu ieplēsta un rīsi neliptu pie naža, pirms griešanas nazi samitrina aukstā ūdenī.
• Pie suši pasniedz tikai dabiski raudzētu japāņu sojas mērci, jo tā ir vienīgā, kura pēc konsistences un garšas ir piemērota suši baudīšanai.
• Trauciņā sojas mērci lej nedaudz, arī suši gabaliņu tajā iemērc tikai mazliet.
• Ēdot nigiri (suši rīsu bumbiņas, kas pārklātas ar zivi vai jūras veltēm) sojas mērcē iemērc tikai zivi vai jūras veltes.
• Vēsturiski svaigi rīvētu vasabi sakni pievienoja jēlai zivij antibakteriālu iemeslu dēļ. Mūsdienās vasabi lieto, lai maigajiem japāņu ēdieniem piešķirtu patīkamu pikantumu.
• Vasabi pastu pievienojot sojas mērcei, iegūst pikantu mērci suši un sašimi (ēdiens no jēlas zivs) baudīšanai.
• Ingvers sagatavo garšas kārpiņas jaunai baudai, tādēļ to ēd starp dažādiem suši veidiem.
• Visgardākie suši ir uzreiz pēc pagatavošanas, tādēļ “otrās dienas” suši nav ieteicami.

Lai labi garšo!