Atpakaļ
Augusts 18, 2017

Karaliskie TILDA Basmati rīsi!

Basmati rīsi jeb „rīsu karalis” ir populārākā rīsu šķirne Indijā, un viena no populārākajām rīsu šķirnēm visā pasaulē.

Basmati rīsi ir aromātiski gargraudu rīsi, kam piemīt īpatnēja un pievilcīga garša, ar ko tie atšķiras no citiem rīsiem.  Pagatavoti Basmati rīsi ir vieglāki un irdenāki nekā jebkuri citi rīsi, un tie nesalīp kopā. Tāpat kā citu šķirņu rīsi, arī Basmati ir pieejami gan balti, gan brūni, kas atkarīgs no rīsu apstrādes procesa pakāpes. Brūno rīsu grauds paliek neskarts, to ieskauj kliju slānis, kas netiek nopulēts. Savukārt baltos rīsus iegūst, noslīpējot kliju slāni.

Basmati rīsi ir ne vien aromātiski un gardi, bet arī veselīgi. Līdz 85% no rīsa grauda aizņem ogļhidrāti, kas nodrošina organismu ar enerģiju. Tie satur arī astoņas neaizvietojamās aminoskābes, kas atbild par muskuļu veidošanos. Basmati rīsos ir ārkārtīgi zems tauku saturs, un tie ir ideāli piemēroti cilvēkiem ar glutēna nepanesību un gremošanas problēmām, kā arī maziem bērniem un gados veciem cilvēkiem, jo tajos praktiski nav glutēna.

Īsto Basmati rīsu unikālā struktūra ļauj tiem lēnāk pārstrādāties, tie relatīvi nedaudz paaugstina vai samazina cukura līmeni asinīs. Īstie Basmati rīsi satur ogļhidrātus ar zemu līdz vidēju GI (glikēmijas indekss), un tas var mazināt iespēju saslimt ar cukura diabētu.

Basmati rīsi ir īpaši iecienīti patērētāju vidū. No Eiropas valstīm pašlaik Basmati ir populārākais rīsu veids Anglijā. Basmati rīsu realizācijas apjomi pēdējo 20 gadu laikā ik gadu ir palielinājušies, un pašlaik ir 46% no visa Apvienotajā Karalistē pārdoto rīsu apjoma.

Tilda ir Anglijas kompānija, un tā bija pirmā, kas pirms 40 gadiem rietumu pasauli iepazīstināja ar Basmati rīsiem. Laika gaitā Tilda ir kļuvusi par visā pasaulē pazīstamu Basmati rīsu zīmolu, un šobrīd uzņēmums tirgo rīsus vairāk nekā 50 valstīs.

Tilda izvēlas augstākās kvalitātes tīros Basmati no vairāk nekā 10 000 neatkarīgo lauksaimnieku. Uzņēmuma darbība ir vērsta uz to, lai patērētājam tiktu piedāvāti autentiski un īsti Basmati rīsi, bez citu šķirņu piejaukumiem un ar maksimālu veselo graudu īpatsvaru. Rīsu atlases sistēma ir ļoti stingra - ražotājs pārbauda katru maisu, jo ir pārliecināts, ka tikai īstajiem Basmati ir unikālās Basmati īpašības - graudi tiek rūpīgi šķiroti, izlasot salūzušos, no kuriem gatavošanas laikā izdalās ciete, kas izraisa graudu salipšanu.

Lai gan šodien Tilda piedāvā dažādas rīsu šķirnes, to pamats ir Basmati rīsi, kas ir pazīstami kā “rīsu princis”. Tilda Basmati paliek nepārspēti savā kategorijā jau daudzus gadus!

 

IEMESLI, KĀPĒC TILDA BASMATI IR VISLABĀKIE

 

Ja Jūs uzskatāt, ka rīsi ir tikai rīsi, piedāvājam vien dažus iemeslus, kāpēc Tilda Basmati ir labāki par citiem un, kāpēc citu rīsu vietā izvēlēties tieši šos.

Tilda Basmati rīsiem piemīt neatkārtojama garša.

Šo rīsu garša nav salīdzināma ar citu rīsu garšu - Basmati rīsu garo, slaido graudu vieglā un gaisīgā struktūra ļaus Jums izbaudīt pavisam citu garšas pieredzi – neatkārtojami patīkama, izteikta, atšķirīga un nedaudz „riekstaina” garša.

Tilda Basmati rīsiem piemīt brīnišķīgs aromāts.

Burtiskā tulkojumā Basmati nozīmē “aromātiskais”, un šie rīsi tiek raksturoti kā „rīsi ar saulē kaltētas koksnes un ziedu aromātu.” Vārot Tilda Basmati rīsus, visu mājokli piepilda šo rīsu neatvairāmā un apetīti rosinošā smarža!

Tilda Basmati ir rīsu „šampanietis”.

Tāpat kā tiek gatavots šampanietis, arī Tilda īstie Basmati rīsi tiek audzēti, ievērojot gadsimtiem senas tradīcijas.  Līdzīgi kā smalks vīns, savu dabisko specifisko īpašību dēļ arī Basmati rīsi ar laiku kļūst arvien labāki. Lai tie nogatavotos, tos uzglabā vairākus mēnešus, pēc tam pulē, lai iegūtu bagātīgāku un piesātinātāku garšu.

Tilda Basmati rīsiem tiek veltītas īpašas rūpes.

Basmati rīsi dod ražu tikai vienu reizi gadā, un augam, lai tas pilnībā nogatavotos, ir nepieciešami īpaši laikapstākļi. Unikālā klimata un augsnes dēļ pilnvērtīgi tie izaug tikai vienā vietā uz Zemes – Himalaju pakājē. Tikai zemkopju īpašā mīlestība un pieķeršanās šim unikālajam augam, veltot daudz rūpju, laika un uzmanības, ļauj Basmati stādiem uzzelt pilnībā. Taču šīs rūpes iekļauj papildus izmaksas, kas atspoguļojas arī tā gala cenā.

Tilda Basmati rīsi ir kulināra sapnis.

Gatavojot Tilda Basmati rīsus, tiek iegūti viegli, maigi un irdeni graudi, jo jau ražošanas procesā ražotājs izlasa salūzušos graudos, kas vārīšanas laikā izdala cieti.  Atšķirībā no citu veidu rīsiem, Tilda Basmati graudi izstiepjas vairāk nekā divas reizes garumā, tādēļ tie saglabā savu slaido formu arī pēc vārīšanas.

Ražotājs Tilda rūpējas par Basmati autentiskumu.

Kompānija Tilda sevi uzskata par Basmati “aizbildņiem” - jau kopš pašiem pirmsākumiem viņi ir uzcītīgi strādājuši, lai īsto Basmati rīsu leģenda turpinātu zelt. Ražotājs atbalsta tradicionālo lauksaimniecību, un rīsu audzētājiem tiek nodrošinātas Basmati sēklas bez ražotāja peļņas, kā arī bezmaksas konsultācijas par audzēšanu caur FACE (Tilda fermeru konsultatīvais dienests). Visi Tilda produkti ir bez mākslīgām piedevām un konservantiem.

Tilda Basmati – leģenda ir dzīva.

Tilda sargā un audzē šos leģendāros rīsus jau vairāk nekā 40 gadu, izmantojot paaudzēs pārmantotās šī ārkārtīgi vērtīgā grauda audzēšanas metodes. Pieredzējušajiem rīsu pircējiem svarīgs ir tikai viens – nopirkt labākos Basmati, neatkarīgi no cenas. Tas ir vienlīdz vērtīgi to audzētājiem un patērētājiem.

 

 

 

 

 

Ance Šternberga

naturopāte, veselīga dzīvesveida un uztura trenere
www.topivesels.lv radītāja, vairāku grāmatu autore

 “Tā kā rīsi ir produkts ar ļoti augstu smago metālu piesārņojuma risku, sāku pētīt dažādus zīmolus un rīsu veidus, meklējot iespējami tīrāko. Izpētot rīsu piedāvājumu, mans verdikts bija par labu TILDA rīsu zīmolam, kuru produkcija ir tiešām pārāka.

Mēs ģimenē jau daudzus gadus izvēlamies tieši TILDA zīmola rīsus – ne tikai kvalitātes, bet arī garšas dēļ!”

 

LATVIJAS TIRGŪ ŠOBRĪD PIEEJAMIE TILDA PRODUKTI

 

TILDA ĪSTIE BASMATI RĪSI 500 g
Unikālie Basmati rīsu graudi jau izsenis ir pazīstami ar savu neatkārtojamo un maģisko garšu, smaržu un gaisīgo tekstūru.

- TILDA PILNGRAUDU (BRŪNIE) BASMATI RĪSI 500 g
Grauda nenopulētais apvalks piešķir šiem rīsiem izteiktu riekstainu garšu. Saglabātais grauda apvalks padara to bagātu ar šķiedrvielām un īpaši labvēlīgu produktu Jūsu veselībai. Šie rīsi ideāli piemēroti zupām, salātiem un dārzeņu sautējumiem. Brūnajos rīsos ir ļoti daudz šķiedrvielu, kas palīdz samazināt holesterīna līmeni.

- TILDA JASMĪNU RĪSI 500 g
Pats rīsu nosaukums jau pauž, ka rīsiem ir ļoti patīkams un apetīti rosinošs aromāts. Šie rīsi īpaši patiks taizemiešu virtuves cienītājiem, lai baudītu autentisku maltīti. Tradicionāli pasniedz ar taizemiešu kariju.