Atpakaļ
Janvāris 02, 2019

Džekfrūts - bagātīgais auglis

Džekfrūts ir zīdkoka dzimtas augs, tā augļi ir vieni no lielākajiem pasaulē, viena augļa svars var sasniegt pat 25 kg. Nenogatavojies džekfrūta auglis ir zaļš, kad tas nogatavojas, tad iekrāsojas dzeltens. Džekfrūta auglis ir ļoti barojošs, tādēļ Indijā to mēdz lietot maizes vietā. Tas ir bagāts ar dažādām uzturvielām, tai skaitā, šķiedrvielām, vitamīniem, minerāliem un antioksidantiem. Nobriedušam, neatvērtam džekfrūta auglim piemīt spēcīgs, nepatīkams aromāts, tādēļ to izplatības valstīts, tos ir stingri aizliegts atvērt sabiedriskās vietās un ienest viesnīcās.


AROY-D Jaunais, zaļais džekfrūts ir iecienīts auglis vegānu un veģetāriešu vidū, ko izmanto gaļas aizstāšanai dažādos sāļajos ēdienos, pateicoties tā šķiedrainajai tekstūrai un neitrālajai garšai, tās dēļ džekfrūts liekliski uzsūc pārējo ēdiena sastāvdaļu garšas un aromātus. Šādu džekfrūtu var pagatavot dažādos veidos - vārīt, cept, sautēt vai tvaicēt. Ideāls tas būs karijos un vok ēdienos. Gatavam džekfrūta auglim mīkstums kļūst maigs un iegūst patīkamu, eksotisku garšu, kas mazliet atgādina mango. AROY-D gatavais, konservētais džekfrūta auglis sīrupā ir garšīgs ēdot to atsevišķi, savukārt saldajiem ēdieniem tas piešķirs izsmalcinātu tropisko augļu garšu.