Atpakaļ

Vista ar kuskusu - pagatavots vienā pannā

Vista ar kuskusu - pagatavots vienā pannā

Sastāvdaļas 4 porcijām:
4 vistas filejas ar ādu
100 g čorizo desa
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 stiebriņi svaigs timiāns
½ zaļais čili pipars
½ tējkarote paprikas pulveris EAST END Paprikas pulveris, 100g
100 ml baltais vīns
400 g konservēti tomāti
2 ēdamkarotes sojas mērce KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce, 150ml DISP
400 ml vistas buljons
1 tējkarote cukurs
200 g kuskuss
½ citrona sula
Melnie pipari pēc garšas
3 ēdamkarotes pētersīļa lapas

Pagatavošana:

  1. Dziļā pannā vai katlā uzkarsē nelielu daudzumu eļļas, un apcep vistas filejas ar ādu uz leju. Cep 3-4 min, pēc tam apriež un apcep arī otru pusi. Kad filejas ir apceptas, tās noņem no pannas.
  2. Čorizo desu sagriež ripiņās un cep pannā 2-3 min. Pēc tam pievieno sakapātus sīpolus, kapātu ķiploku, timiānu, kapātu čili un paprikas pulveri. Turpina cept vēl apmēram 2 min.
  3. Pannā pievieno balto vīnu. Kad puse no vīna ir iztvaikojusi, pievieno konservētos tomātus, sojas mērci un buljonu.
  4. Apceptās vistas filejas pievieno pannā un šķidrumu uzvāra. Pēc tam samazina karstumu pannai, uzliek vāku un sautē 40 min. Pievieno cukuru.
  5. Pannā pievieno kuskusu un iemaisa. Pievieno nedaudz ūdeni, ja nepieciešams, un gatavo vēl 5 min. Pēc tam pievieno citrona sulu un maltus melnos piparus.
  6. Pirms pasniegšanas dekorē ar pētersīļa lapiņām.