Atpakaļ

Uramaki Sushi

Uramaki Sushi

'Uramaki'' nozīmē uz ārpusi izvērstais suši rullis.

Sastāvdaļas:

Suši Nori lapas FUDO Grauzdētas jūraszāļu lapas Suši Nori, 5gab., 12.5g
Suši rīsi FUDO Suši rīsi, 500g
Japāņu rīsu etiķis MIZKAN Suši rīsu etiķis, 250ml
Bambusa paklājiņš FUDO Bambusa paklājs, 24x24cm
Dažādas sastāvdaļas pildījumam (zivis, gurķis, avokado, cepta ola, ikri, Filadelfijas siers, japāņu majonēze u.c.) pēc izvēles


Pasniegšanai:

Sojas mērce KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce, 150ml DISP
Vasabi pasta S&B Vasabi pasta, 43g
Rozā suši ingvers FUDO Marinēts suši ingvers Gari, rozā, 190g
Bambusa irbulīši FUDO Bambusa irbulīši, 5pāri


Pagatavošana:

1. Bambusa paklājiņu no abām pusēm ietin pārtikas plēvē. Novieto Nori lapu uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju. Nori lapu novieto ļoti tuvu vienai bambusa paklājiņa malai.
2. Vienmērīgi uzklāj suši rīsus 5 milimetru biezā kārtā pa visu nori lapu. Rokas ieteicams nedaudz samitrināt ūdenī, lai rīsi nelīp pie pirkstiem. Pārkaisa visu rīsu virsmu ar sezama sēklām un nedaudz piespiež tās ar roku, lai sēklas pielīp rīsu kārtai.
3. Ar veiklu rokas kustību uz bambusa paklājiņa apgriež nori lapu otrādi, tā lai rīsi tagad būtu nori lapas apakšā. Nori lapas vidū horizontāli liek pildījumu (vasabi, majonēzi,grilētu zuti,svaigu tunci u.c.).
4. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz augšu un pieturot pildījumu ar rādītāj pirkstiem, rullē virzienā no sevis, cenšoties tuvāko nori lapas malu pārlikt pāri suši pildījuma vietai.
5. Ar paklājiņa palīdzību veido suši ruļļa formu.
6. Rulli griež sešās vai astoņās vienādās daļās.

!!! Suši rīsu pagatavošanas recepte - https://www.cesars.lv/lv/recepte/susi-risi
!!! Pasniedz kopā ar KIKKOMAN dabiski raudzēto sojas mērci, vasabi pastu un marinētu ingveru.