Atpakaļ

Tilda rīsi Indijas Basmati - pagatavošana

Tilda rīsi Indijas Basmati - pagatavošana

1. veids

Sastāvdaļas:

250 g rīsi Indijas Basmati rīsi oriģinālie, 500g
Ūdens (~1 litrs)

Pagatavošana:

  1. Uzvārām katlā ūdeni.
  2. Noskalojam rīsus sietiņā ar aukstu ūdeni.
  3. Kad ūdens uzvārījies, ieberam rīsus katlā, uzvārām ūdeni vēlreiz un vārām ar vāku uz mazas uguns 10 – 12 minūtes.
  4. Kad rīsi uzvārīti, sietiņā nokāšam tos no atlikušā ūdens, ieberam rīsus atpakaļ katlā, uzliekam vāku un ļaujam rīsiem uzbriest 2 minūtes.
  5. Pēc tam pasniedzam tos siltus.

 

2. veids

Sastāvdaļas:

250 g rīsi Indijas Basmati rīsi oriģinālie, 500g
600 ml ūdens
Rīsu un ūdens tilpuma attiecība - 1:2!!

Pagatavošana:

  1. Uzvārām katlā ūdeni (ūdens daudzums ir 2 reizes lielāks kā rīsu).
  2. Noskalojam rīsus sietiņā ar aukstu ūdeni.
  3. Kad ūdens uzvārījies, ieberam rīsus katlā, uzvārām ūdeni vēlreiz un vārām ar vāku uz mazas uguns kamēr viss ūdens ir izvārījies.
  4. Kad ūdens ir izvārījies, noņemam katliņu no uguns un ļaujam rīsiem uzbriest 2 minūtes.
  5. Pēc tam pasniedzam tos siltus.