Atpakaļ

Teriyaki forele ar laimu

Teriyaki forele ar laimu

4 porcijas

Sastāvdaļas:

4 iztīrītas foreles (katra apm. 250g)
2 laimi
Saišķītis pētersīļu

Sastāvdaļas marinādei:

3 - 4 ēdamkarote Teriyaki marinādes KIKKOMAN Teriyaki marināde un mērce, 250ml
1 - 2 ēdamkarote rapšu eļļas

Mērcei:

250 grami siers "Filadelfija"
Kapātas pētersīļu lapas
3 - 4 ēdamkarotes Teriykai marinādes KIKKOMAN Teriyaki marināde un mērce, 250ml

Pagatavošana:

1. Nomazgā zivis zem tekoša ūdens un nosusina ar salveti.
2. Nomazgā laimus. Vienu sagriež šķēlītēs, otra miziņu sarīvē un izspiež sulu.
3. Nomazgā pētersīļu lapas un sakapā.
4. Pagatavo marinādi - samaisa Teriyaki marinādi ar laima sulu un rapšu eļļu.
5. Iesmērē zivi ar gatavo marinādi no ārpuses un iekšpuses.
6. Zivij iekšā liek laima šķēlītes un pētersīļu lapiņas.
7. Foreli grilē 8 - 10 minūtes no katras puses.
8. Pagatavotu mērci - sajauc kopā Filadelfijas sieru, kapātas pētersīļu lapas, Teriyaki marinādi.

!!! Gatavo zivi pasniedz ar sagatavoto mērcīti un folijā ceptiem kartupeļiem.