Atpakaļ

Singapūras kartupeļi

Singapūras kartupeļi

4 porcijas

Sastāvdaļas: 

9 vidēji lieli kartupeļi
Kartupeļu ciete apkaisīšanai
2 - 3 ķiploka daiviņas
1 paciņa (120 grami) Saldskābās mērces BLUE DRAGON Saldskābā Stir Fry mērce, 120g
1 ēdamkarote Sojas mērces KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce, 150ml DISP
2 ēdamkarotes Saldās čili mērces EXOTIC FOOD Saldā čili mērce, 250ml
Eļļa cepšanai

Pagatavošana: 

1. Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos un nosusina uz salvetes.
2. Ķiploku smalki sakapā.
3. Kartupeļu salmiņus apkaisa ar kartupeļu cieti, lai tie vienmērīgi būtu pārklāti plānā kārtiņā (tā padarīs kartupeļus kraukšķīgākus).
4. Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu.
5. Kad eļļa karsta, pievieno kartupeļus.
6. Cep kamēr kartupeļi ir kraukšķīgi un zeltaini brūni.
7. Kartupeļus izņem no eļļas un novieto uz salvetes, lai tā uzsūc lieko eļļu.
8. Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep ķiploku.
9. Pievieno Sojas mērci.
10. Pievieno Saldskābo mērci un Saldo čili mērci.
11. Kad mērce uzkarsusi, pievieno kartupeļus un visu labi apmaisa.

!!! Kartupeļus mērcei pievieno īsu mirkli pirms plānojas ēdienu pasniegt, jo mērcē kartupeļi zaudē savu kraukšķīgumu.