Atpakaļ

Nori Maki Sushi

Nori Maki Sushi

Sastāvdaļas:

Suši Nori lapas FUDO Grauzdētas jūraszāļu lapas Suši Nori, 5gab., 12.5g
Suši rīsi FUDO Suši rīsi, 500g
Japāņu rīsu etiķis MIZKAN Suši rīsu etiķis, 250ml
Bambusa paklājiņš FUDO Bambusa paklājs, 24x24cm
Dažādas sastāvdaļas pildījumam (zivis, gurķis, avokado, cepta ola, ikri, Filadelfijas siers, japāņu majonēze u.c.) pēc izvēles

Pasniegšanai:

Sojas mērce KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce, 150ml DISP
Vasabi pasta S&B Vasabi pasta, 43g
Rozā suši ingvers FUDO Marinēts suši ingvers Gari, rozā, 190g
Bambusa irbulīši FUDO Bambusa irbulīši, 5pāri

Pagatavošana:

1. Novieto Nori lapu uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju.
2. Vienmērīgi uzklāj suši rīsus 5 milimetru biezā kārtā un atstāj nenoklātu daļu nori lapas. Rokas ieteicams nedaudz samitrināt ūdenī, lai rīsi nelīp pie pirkstiem.
3. Pa vidu suši rīsiem novieto pildījumu (vasabi, majonēzi, gurķi, lasi, Filadelfijas sieru u.c.)
4. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz augšu un pieturot pildījumu ar rādītāj pirkstiem, rullē virzienā no sevis, cenšoties tuvāko nori lapas malu pārlikt pāri suši pildījuma vietai.
5. Ar paklājiņa palīdzību veido suši ruļļa formu.
6. Rulli griež sešās vai astoņās vienādās daļās.

!!! Suši rīsu pagatavošanas recepte - https://www.cesars.lv/lv/recepte/susi-risi
!!! Pasniedz kopā ar KIKKOMAN dabiski raudzēto sojas mērci, vasabi pastu un marinētu ingveru.