Atpakaļ

Grilēts baklažāns ar Tofu, rīsu salātiem

Grilēts baklažāns ar Tofu, rīsu salātiem

Sastāvdaļas 4 porcijām:
2 baklažāni
1 burkāns
1 rācenis
1 puravs
200 g tofu MORINAGA Sojas siers zīda Tofu, 349g
Buntīte pētersīļu
1 glāze Basmati rīsi TILDA Indijas Basmati rīsi oriģinālie, 500g
100 ml Teriyaki marināde KIKKOMAN Teriyaki marināde un mērce, 250ml

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet un pārgrieziet baklažānu uz pusēm. Izgrebiet baklažāna mīkstumu un smalki sagrieziet to.
  2. Nomazgājiet, nomizojiet un smalki sagrieziet pārējos dārzeņus.
  3. Sagrieziet tofu kubiņos.
  4. Noskalojiet rīsus tekošā ūdenī un vāriet tos verdošā ūdenī apmēram 20-25 min. Kad rīsi ir gandrīz gatavi, pievienojiet sagrieztos dārzeņus un baklažāna mīkstumu.
  5. Sakapājiet pētersīļus un pievienojiet tos rīsiem kopā ar tofu. Pievienojat Teriyaki marinādi un viegli apmaisiet, lai tofu neizjūk.
  6. Ierīvējiet baklažānu ar eļļu no abām pusēm, pildiet ar rīsu salātiem un grilējiet 200 C grādu temperatūrā kamēr baklažāns gatavs (~10 min).